Σε όλη τη Βόρεια Αφρική και σε μέρη της Μέσης Ανατολής, το κους-κους θεωρείται το απόλυτο comfort food. Όπως το ρύζι για την περσική κουζίνα ή τα ζυμαρικά για τους Ιταλούς, το κους-κους λατρεύεται σχεδόν σαν ιερό - ένα φαγητό που απολαμβάνεται καθημερινά και ντύνεται για ειδικές περιστάσεις.
Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν μόνο την εργοστασιακή εκδοχή που έρχεται σε κουτί με ένα πακέτο γεύσης κρυμμένο μέσα. Αλλά στην καρδιά του, το κους-κους είναι το αντίθετο του γρήγορου φαγητού. Φτιάχνεται στο χέρι και απολαμβάνεται ανάλογα.
Οι Τυνήσιοι σερβίρουν πολύ λεπτό, αφράτο κους-κους περιχυμένο με γάλα και αρωματισμένο με κανέλα, νερό από άνθη πορτοκαλιάς, ζάχαρη και αμύγδαλα. Οι Λίβυοι και οι Αιγύπτιοι τρώνε επίσης κους-κους ως επιδόρπιο - οι πρώτοι με χουρμάδες, σουσάμι και μέλι, και οι τελευταίοι με βούτυρο, κανέλα, κρέμα και σταφίδες. Ό,τι κι αν το συνοδεύει, το πιο σημαντικό στοιχείο του κους-κους είναι ότι σερβίρεται κοινά. Προορίζεται να μοιράζεται και να απολαμβάνεται μαζί με γέλια και συζήτηση.
Ευρέως καταναλωμένη στη Βόρεια Αφρική, η σιμιγδάλι κριθαριού είναι μια εναλλακτική λύση στη σιμιγδάλι σκληρού σίτου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του κους-κους.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Βιομηχανία Τροφίμων Κους-Κους & Μεσφούφ
Βάρος: 1 κιλό
Συσκευασία: DFC
PCB: 6
ΒΑΡΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ: 6 κιλά